Foto
Foto
Foto
Foto

Masterclass Plantinhoudstoffen

13 oktober 2017

18 oktober in de Ondernemerstuin: Sinds enkele jaren wordt er onderzoek gedaan naar plantinhoudstoffen uit Nederlandse tuin- en akkerbouw voor hoogwaardige toepassingen in de food, farma en cosmetica.

In het plantenrijk zijn meer dan 100.000 verschillende inhoudsstoffen aanwezig. Deze stoffen bieden een – grotendeels nog onbekende – wereld aan mogelijkheden. Ze kunnen dienen als grondstof voor uiteenlopende producten. Experts uit de sector zien momenteel goede kansen voor tuin- en akkerbouw in Nederland om toegevoegde waarde te creëren uit plantinhoudstoffen en de economie in Nederland te versterken.

 

Hortus Alkmaar

“Hortus Alkmaar kent verschillende inkomstenbronnen: we ontvangen jaarlijks een groot aantal bezoekers, we zijn een plek voor natuureducatie, we hebben als stichting een donateursbestand en vanzelfsprekend nemen bedrijven onze planten en kruiden af. Dat zijn onder andere bedrijven als DHU (het Duitse moederbedrijf van VSM), het bekende merk Weleda, kruidenhuis De Maretak in Alkmaar en ook de Remedy Bank. En daarnaast leveren we input voor onderzoek, zoals nu voor het project EVERGREEN. Enerzijds hebben we namelijk een prachtige collectie waar we veel over weten, terwijl er anderzijds nog zóveel te ontdekken valt over het effect van planten en kruiden.” Aan het woord is Theo Droog. Lees hier het hele GreenPortret over Hortus Alkmaar.

Voorafgaand aan de masterclass is er mogelijkheid om de Hortus tuin te bezoeken. Dit vindt plaats om 14.00. De Hortus tuin is gelegen naast het gebouw De Ondernemerstuin waar de Masterclass zich bevindt. Wilt u via deze link aangeven of u aan de rondleiding deelneemt?

Sprekers:
• May Young Lin, PhD, Echo Pharmaceuticals B.V., deelnemer project EVERGREEN. Het ontwikkelen van effectieve medicijnen, met een focus op cannabinoïde-gebaseerde verbindingen en medicijnen die bijdragen tot een betere levenskwaliteit Voor een breed scala aan patiënten. 
•Marjolein Wildwater, Vivaltes, deelnemer project EVERGREEN.  Het identificeren van gezondheidsbevorderende effecten van plantenstoffen door inzet van een simpele, snelle testmethodiek.
•Annette Mak, Schenkeveld Advocaten. Gezondheidsclaims met betrekking tot groenten en planten, eventuele IP rechten met betrekking tot nieuwe toepassingen voor planten.


Programmagegevens:
Datum: woensdag 18 oktober 2017
Programma: 
14.00: Rondleiding Hortus tuin (optioneel adres: Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar)
15.00  inloop congres
15.15 Start programma
17.00 Netwerkborrel

Locatie: De Ondernemerstuin. Berenkoog 35, 1822 BH Alkmaar

Aanmelden: 
 Vul hieronder uw gegevens in of mail uw contactgegevens o.v.v.
Masterclass Masterclass Plantinhoudstoffen' naar aanmeldingen@greenportnhn.nl.
Geef  via deze link aan of u wilt deelname aan de Hortus rondleiding voorafgaand aan de Masterclass.

Nieuws
Terug naar overzicht