Foto
Foto
Foto
Foto

“eHealth hard nodig voor hartpatiënten”

6 juni 2017

Bron:Smarthealth De inzet van mobiele technologie is hard nodig voor hartpatiënten, zegt arts en cardioloog in opleiding Mark Schuuring (foto). De Hartstichting selecteerde Schuuring en vier andere onderzoekers voor een crowdfunding campagne om ‘originele tegendraadse onderzoeken’ mogelijk te maken. Schuuring hoopt 25.000 euro op te halen voor onderzoek naar eHealth voor hartpatiënten. Als dat lukt verdubbelt de Hartstichting het bedrag.

Een doorbraak komt vaak uit onverwachte hoek, gelooft de Hartstichting, en daarom startte de belangenvereniging voor patiënten met hart- en vaatziekten een crowdfunding campagne om onderzoekers de kans te bieden innovatief onderzoek te doen. Volgens de Hartstichting kunnen originele, innovatieve onderzoeksprojecten van – veelal jonge – onderzoekers en artsen veel betekenen voor het eerder herkennen en behandelen van hart- en vaatziekten.

Een goede ontwikkeling, volgens arts Mark Schuuring, een van de vijf geselecteerde onderzoekers. “Het is als arts ontzettend lastig om geld voor onderzoek te krijgen. Dit is een nieuwe manier van fondsenwerven. De steun van de Hartstichting versterkt deze aanpak”, zegt Schuuring, die als onderzoeker in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam werkt.

Kijk hier voor het hele artikel: eHealth hard nodig voor hartpatiënten

Nieuws
Terug naar overzicht