Foto
Foto
Foto
Foto

Goede kansen voor Nederlandse e-health op Duitse markt

16 mei 2017

Bron:BNR. Integratie, files én de stijgende zorgkosten. Dat zijn de belangrijkste thema’s bij de verkiezingen in Noordrijn-Westfalen komende zondag. In de stijgende zorgkosten kunnen Nederlandse e-health-oplossingen een rol spelen, ontdekte BNR-correspondent Derk Marseille.

De mensen in het aan Nederland grenzende gebied leven steeds langer en leggen daarmee een groot beslag op de zorg. ‘Leeftijd heeft een belangrijke invloed op de kosten van de gezondheidszorg’, zegt de Nederlandse arts Erwin de Buijzer, die het Duitse bedrijf Humedics leidt.

Hij vertelt dat ze bij Humedics een test doen die precies kan bepalen hoeveel levercapaciteit je nog over hebt. Deze informatie kan handig zijn voor bijvoorbeeld leveroperaties. In de toekomst willen ze de apparaten ook op een afstand kunnen uitlezen, zodat ze niet alleen kunnen zien of de apparaten nog werken, maar ook bij wat voor patiënten de apparaten de capaciteit meten. ‘Maar dan kom je direct in de problemen met de privacywetgeving hier in Duitsland.’

 

​Kijk hiervoor het hele artikel: Goede kansen voor Nederlandse e-health op Duitse markt

Nieuws
Terug naar overzicht