Foto
Foto
Foto
Foto

NIVEL en Nictiz meten effect van eHealth week 2017

6 april 2017

Bron: smarthealth.nl Een vijfde van de Nederlanders heeft gehoord van de eHealth week 2017 die in januari plaatsvond. Van 21 tot en met 27 januari werd in ruim honderd evenementen verspreid over Nederland getoond welke technologische mogelijkheden er zijn en wat eHealth kan betekenen voor patiƫnten en zorgverleners. Het merendeel van de bezoekers weet na afloop meer over de mogelijkheden van eHealth, concluderen onderzoekers van het NIVEL en Nictiz.

De mensen die in deze week evenementen bezochten, waren in het algemeen positief. Dit blijkt uit de factsheet die NIVEL en Nictiz vandaag publiceren. Ook geeft driekwart van de bezoekers aan met de informatie aan de slag te gaan. Daarmee lijkt de eHealth week 2017 bij te dragen aan het creëren van meer bekendheid over de mogelijkheden van technologie in de zorg, concluderen de onderzoekers.

 

Themaweek in Nederland

De nationale eHealth week 2017 is ontsproten uit de gelijknamige eHealth week 2016, een themaweek die van 6 tot 10 juni werd georganiseerd als onderdeel van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Uit de eHealth monitor, het jaarlijkse marktonderzoek dat Nictiz en NIVEL uitvoeren, blijkt dat er nog relatief weinig bekendheid is onder Nederlandse burgers met digitale zorgmogelijkheden. In andere sectoren is het veel gebruikelijker om als klant of consument online services en diensten te gebruiken. Burgers lijken in veel gevallen nog niet te weten dat herhaalrecepten, afspraken en vragen ook bij hun eigen dokter al online te regelen zijn.

Kijk voor het complete artikel hier:

www.smarthealth.nl/2017/04/04/nivel-meet-effect-nationale-ehealth-week-2017/

 

Nieuws
Terug naar overzicht