Foto
Foto
Foto
Foto

Digital health ideeën pitchen voor een zaal investeerders

6 april 2017

Bron:Smarthealth.nl Met een luid applaus en opzwepende muziek liepen de tien ondernemers één voor één het podium op. De opdracht was simpel: overtuig het aanwezige publiek dat jij het aangewezen bedrijf bent om in te investeren. Donderdag 30 maart presenteerden tien startups hun digital health bedrijf tijdens Rockstart Demo Day.

 

Op de Novio Tech Campus in Nijmegen werkten tien internationale bedrijven de afgelopen maanden aan hun innovatieve product of dienst. De ondernemers deden dat binnen Rockstarts tweede Digital Health accelerator. Een accelerator is een groeiprogramma gericht op jonge bedrijfjes, in Rockstart’s geval uit binnen- en buitenland. Met behulp van het team van Rockstart en een groep mentoren met uiteenlopende ervaringen en kennis, en steun van het zorg-ecosysteem in Nederland, bouwden de ondernemers hun conceptproduct of -dienst in de afgelopen maanden verder uit.

 

Web, mobile en zorg          

Eind 2016 startte het tweede Digital Health groeiprogramma van Rockstart. De zorg is niet de enige sector waar Rockstart zich op richt: er is een Web & Mobile groeiprogramma, een programma voor Smart energy, en binnenkort start een accelerator voor bedrijven die zich met AI (artificial intelligence, kunstmatige intelligentie) bezighouden. “Waarom de keuze voor de gezondheidszorg? Het is urgent, relevant, en er zijn meer mogelijkheden dan ooit”, volgens Rockstart oprichter Oscar Kneppers.

 

Rockstart investeert in startende bedrijven door ze een plek te geven in het programma, te coachen en kantoorruimte te bieden, plus startkapitaal van 20.000 euro. In ruil daarvoor krijgt Rockstart 8% belang in het bedrijf. Rockstart is op zijn beurt weer gefinancierd door investeringsmaatschappijen, die erop rekenen dat oud-Rockstart bedrijven meer waard worden. Een van de succesvolste Rockstart alumni is het bedrijf Peerby, een platform om spullen uit te lenen, met inmiddels ruim 4 miljoen euro aan investeringen op de teller.

 

Kijk voor het gehele artikel op:

http://www.smarthealth.nl/2017/04/06/rockstart-digital-health-accelerator-demo-day/

 

Nieuws
Terug naar overzicht